Refurbishment according to Vastu Principles, Flat in London

INTERIOR DESIGN PROJECT FOR PRIVATE CLIENT. Completed

A Designer at Heart was in charge of refurbishing the whole flat in accordance to a Vastu report provided to our client by a dedicated expert.

Refurbishment according to Vastu Principles, Flat in London
Refurbishment according to Vastu Principles, Flat in London
Refurbishment according to Vastu Principles, Flat in London
Refurbishment according to Vastu Principles, Flat in London
In the living room, to obtain a more consistent look, we changed the paint where needed using rounded shapes, that have been repeated through pieces of furniture. The bathroom walls were “cut” in a specific point by a Vastu diagram’s line. To achieve the required design, we picked a set of Italian decorative tiles and changed the colour to the exact point of the wall required. To make this colour shift more fluid we used throughout the whole wall some tiles with decorative patterns. For the rest, we added brass elements finishes creating a relaxing Boheme style. We then concealed the toilet cistern in the wall, integrated the sink within the same unit, and moved the faucet on the wall right above it. We substituted the bathtub with a shower, then added storage and changed the radiator, using one with the integrated towel-holder.
The kitchen was specified by Italian Scavolini. Here it was not possible to move sink, fridge, or other elements. To avoid the kitchen space ending with the fridge's side visible from the living room, we specified a bespoke library from Scavolini. For the kitchen finishes, we got some bespoke milled panels made again by Scavolini which matched the Boheme style used in the rest of the flat. To complete it we also specified a coordinated timber frame. The kitchen worktop and the splashback have been completed in quartz. We kept the space more open and airy, adding LED strips above the shelving instead of adding closed wall units. The bedroom is painted using a relaxing colour palette. For the wardrobe nook, to find a more cost-effective solution, we specified the internal part of the wardrobe from the Ikea Pax line, and the doors were instead completed by Internideco.
Refurbishment according to Vastu Principles, Flat in London
Refurbishment according to Vastu Principles, Flat in London
Refurbishment according to Vastu Principles, Flat in London

LIKE WHAT YOU SEE?

Contact us to find out what we can do for you.

Get in touch using the space below. Give us a quick introduction of your project idea.
We will review your request and get back to you to set up a meeting with no obligations to further discuss your ideas.

Please type your full name.

Invalid email address.

Valore non valido

Please check the privacy box

EXPLORE

Privacy Policy
Cookie Policy

NEWSLETTER

CONTACT

Mappin House, 4 Winsley Street,
Soho, London W1W 8HF
+44 (0)20 3984 5304
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© A DESIGNER AT HEART 2020
DESIGN BY RECUR STUDIO
IMPLEMENTATION BY PIXED